Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šestice sprinterů pomáhala při školní vybíjené.

V pátek 5.4.2024 se šestice členů naší tréninkové skupiny osvědčila při pořádání okresního kola turnaje ve vybíjené pro 4.-5. třídy základních škol kolínského okresu. Třetím rokem tak již v tomto jarním termínu mi pomáhají sprinteři z naší skupiny s "pískáním" tohoto mezi dětmi velmi oblíbeného turnaje v rámci školních sportovních soutěží.

 

I tentokrát mě všichni mile přesvědčili, že se na ně dá spolehnout a snad úplně poprvé jsem prakticky nemusel krom samotné přípravy a jakéhosi "režírování" v rámci průběhu turnaje do samotných jednotlivých zápasů vůbec zasahovat, protože všechny dvojičky rozhodčích pracovaly samostatně. Současně bylo zajímavé sledovat, jak se jednotliví rozhodčí poperou s určitou dávkou stresu, který chtě nechtě musel přijít v průběhu celého soutěžního dopoledne, během něhož "odpískala" každá dvojice rozhodčích na 13 zápasů.

 

S atletickou přípravou má tato činnost asi pramálo společného, ale jsem přesvědčený, že pro formování osobnosti mých svěřenců a jejich uvědomění si, že podobné činnosti jsou nesmírně důležité pro celkový rozvoj společnosti a v konečném důsledku i pro rozvoj jich samých, mají takovéto aktivity smysl. Věřím v hodnoty, kdy si ve společnosti navzájem pomáháme, a v tomto konkrétním případě byla šestice našich sprinterů jistými vzory pro více než 170 mladých školních sportovců, pro něž pomohla zajistit jistě krásné zážitky. Za mě se jim to dnes opravdu povedlo!

 

Díky za pomoc si zaslouží všichni: Jana Šafránková, Jirka Synek, Lukáš Soukal, Štěpán Veselý, Franta Hanč a Šimon Kratochvíl.

Všichni máte jedničku s pochvalou!  wink

 

20240405_121522.jpg