Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnov hostil naše jarní soustředění slunečným počasím.

Od středy do neděle 27.-31.3.2024 tedy v období velikonočních svátků se naše devítičlenná skupina zúčastnila jarního soustředění v Turnově. 

1a-nase-foto-skupinka.jpg

Z pohledu lokality bylo zázemí více než nadstandardní. Ubytování v těsné blízkosti atletického stadionu. Rovněž v těsné blízkosti byly zajištěny i kryté prostory pro realizaci všech tréninků. Z pohledu variability pro případ špatného počasí se jednalo tedy o velmi komfortní místo VT. Slunečné počasí ale provázelo prakticky všemi čtyřmi dny tohoto soustředění, tudíž kryté prostory jsme využili zejména v doplňkových fázích.

1synek-schody.jpg

1predavky.jpg

1rychlost-nase.jpg

1bedrnova-tahac.jpg

1soukal-kopecky.jpg

V těchto doplňcích jsme tak využili zejména velkou sportovní halu pro běžné sportovní hry (fotbálek, basket). Především čtvrteční odpolední hala mě dá se říci šokovala, když se všichni včetně holek zahráli sálovku, které jsem nechal volný průběh. Nakonec z toho bylo 55 minut  aktivního pohybu včetně agility a pochopitelně zatížení v zónách obecné vytrvalosti.

1fotbalek.jpg

Velkou devizou turnovského areálu je místní posilovna, do níž jsme měli neomezený přístup. Využili jsme ji dvakrát.

1synek-posilovna.jpg

1bedrnova-posilovna.jpg

Díky dobrému počasí bylo možné využít v poměrně hojném počtu i místní krásné lokality Českého ráje pro tréninky v terénu ať už na trasách podél řeky Jizery, či v místním parku s výhledem na historickou dominantu zámku Hrubý Rohozec nebo i kamenné schody o délce cca 200 metrů. V sobotu odpoledne jsme si v prosluněném počasí udělali také kratší procházku na místní vyhlášenou vodáckou zastávku na Koze.

1hruby-rohozec-.jpg

1park.jpg

1kopecky.jpg

1hruby-rozhodzec1.jpg

 

 

Druhý večer našeho soustředění jsme věnovali krátké vzdělávací přednášce. Tentokrát se povedlo zajistit přednášku formou on-line přenosu s metodikem Českého atletického svazu a současně pracovníkem FTVS UK Praha Janem Feherem, který účastníky tohoto VT seznámil s tématem Online tréninkového deníku, který vyvíjel ČAS. Délka přednášky i samotný přístup přednášejícího byli za mě osobně velmi přínosnými benefity tohoto vzdělávacího modulu. V přednášce se Honza dotknul seznámení se samotnou aplikací, jejími výhodami a nevýhodami a představení jednotlivých funkcí. 

1prednaska1.jpg

V rámci tréninků jsme se snažili i o rozptýlení, a tak nechyběly prvky koordinační, reakční, ale i běžné pohybové dovednosti.

1prehazovani.jpg

1srandicky.jpg

Za neopomenutí stojí jistě i zmínka o kvalitě stravy v našem ubytovacím zařízení. Pestrá a bohatá strava neodmyslitelně patří ke kvalitní přípravě každého sportovce. V našem případě byla zajištěna i celodenní možnost svačin a pochopitelně také pitého režimu.

Díky nadstandardním vztahům s majiteli penzionu jsme měli možnost se zabavit i mimo trénink, což si myslím všichni ocenili při bowlingu v místní herně přilehlého penzionu.

 

20240329_194835.jpg