Jdi na obsah Jdi na menu
 


Franta Hanč na 1. kole juniorů ve velkém osobáku na 100 metrů.

V sobotu 27.4.2024 se ve Staré Boleslavi uskutečnilo 1. kolo soutěže družstev krajského přeboru v kategoriích juniorů a dorostenců. Svůj první start v této sezoně zahájil junior Franta Hanč celkem nešťastně, když v rozběhu "ulil". Technicky se mu nepovedlo srovnat se s bloky a vypadl z  nich. Možná to byla škoda, protože sprinterské podmínky v podobě velmi příjemného větru do zad a relativně teplého počasí opravdu nahrávaly dobrým výkonům. Nicméně Franta nakonec mohl běžet alespoň finále mimo soutěž, kde zaběhl fantasticky a potvrdil můj dojem z jarní přípravy. Výkon 11,18 s byl vylepšením jeho dosavadního osobáku o celé 2 desetiny dolů, takže veliká gratulace. Z technického pohledu si myslím, že můžeme ještě zapracovat na využití rukou při samotném běhu. Ale v tuto chvíli nelze uzavřít jinak než gratulací a spokojeností. I samotný fakt, že rozběh jsme vlastně neabsolvovali a místo něj si nanečisto proběhli jednu svižnou rovinku, musíme brát s pokorou, protože nikde není psáno, že kdyby Franta rozběh běžel, následně by byl schopný předvést takovýto čas ve finále.

1hanc.jpg

Další velmi sympatické výkony předvedl Honza Šmejkal, který startoval poprvé v kategorii dorostenců a hned z toho byly velmi dobré časy. Na 10 metrů si vybojoval právo účasti ve finále B, kde následně zaběhl nový osobní rekord 11,70 s.  V rozběhu měl Honza celkem nepřesvědčivý start, ale ve finále už bylo vidět, že u otrnulo a také to bylo znát na celkovém čase. V závodě na 200 metrů si Honza doběhl v dobrém větru +1,0 m/s pro osobní rekord 23,87 s, což vnímám jako dobrý a perspektivní čas , který jen podtrhuje moje slova o tom, že nyní je potřeba šlápnout do systematiky tréninků, která v případě Honzy zatím trochu pokulhává kvůli dojíždění z větší vzdálenosti bydliště od Kolína. Ale věřím na jednu prostou věc: "Kdo chce, ten si poradí". A v případě Honzy už jistý plán máme :)

1smejkal.jpg

Na závěr běželo kvarteto z naší skupiny štafetu dorostenců 4x100 metrů ,která sice nedoběhla, ale jejich samotný výkon se mi více líbil, protože i když první předávka byla za územím, přesto kluci předali plynule a běželi dál. Na dalších předávkách to také vypadalo velmi hladce a výsledný čas 46,58 s je na sestavu Honza Šmejkal, Šimon Novák, Martin Hovorka, Jindra Onufer velmi dobrým a kdyby nebylo diskvalifikace, která po právu následovala, byli by kluci s tímto výkonem první. Za mě je ale hodnocení jejich štafetového vystoupení rozhodně pozitivním směrem.

 

Z dalších výsledků:

Martin Hovorka 200 m (24,94 s) OR

Jindra Onufer 100 m (12,17 s) OR, 200 m (24,44 s) OR

1onufer.jpg